mainstraw

Liten i stora världen

om och om igen

Kategori: Allmänt

då sitter man här, trött. Bra trött, men trött. Har för tillfället många bollar i luften, något som jag trivs med! - Det ger mig en känsla av kontroll och engagemang.


Idag for jag och tränade vid 12 tiden, Tobbe, Fredrik och Linus va med. Trevligt trevligt!

Var även en sväng hos veterinären och plockade ut ett halvkilo skabb ur Flisans öron. Stackars liten://

 Imorgon blir ännu en flängdag, ska till Hentorp occh lämna betyg, smsa C och Gymma med Hanna.
Sen får man inte glömma att det imorgon är ett år sen mitt hjärta somnade in. Saknar dig stumpan! Älskar dig massor!! och tänker på dig varje dag <3

Onsdag och torsdag är det än så länge bara matte inplanerat (måste städa)
 Fredag blir det ännu mer matte och sedan även myskväll/natt/morgon hos karru!
Resten av helgen blir det flisanmys.

 Nästa vecka blir det full rulle igen! Massor av matte hela veckan och sedan v-myskväll hos Ciray med vin och annat gott!

Temat för denna veckan är "gör något intressant" Och det gjorde jag faktiskt idag. Det var någon snubbe som ringde och frågade om jag ville arbeta för honom. Gick på arbetsintervju utan att veta vad det handlade om, men det var inget för mig. Men intressant var det iallafall! Sov gott alla sötnötar! Det ska iallafall jag göra nu!

Farfar

Kategori: Allmänt

Grattis på födelsedagen underbara farfar!

Din dag kommer firas hemma hos farmor med mat och fika, pappa, jag och mina älskade syskon!

Ska kila iväg till affären och köpa fina tulpaner till farmor innan vi åker till farmor <3

Fira som en Gud! Du är en!

Jag Lägger Anspråk På Dig!

Kategori: Allmänt

Om ingen annan behöver dig<3

Glöm mitt tidigare inlägg ! Två veckor! Lycka<3

Kategori: Allmänt

Irritationen som uppstår

Kategori: Allmänt

När man kommer hem och det har lovats mat och familjen redan har ätit och inte har köpt mat till mig / informerat mig!

Irritationen som uppstår när man planerat något och en familjemedlem skuffar undan en pga hockey -.-'

Irritationen som uppstod igår när bilen skulle vara
Hemma 15 och kommer hem 15.45 -.- dvs en kvart innan jag började..

En perfekt vecka har oxå sina brister!

Kärlek

Kategori: Allmänt

Imorgon blir det farmormys med min anledning till existering, det som får långa dagar att kännas korta och negativitet att kännas som en harlort i haven !

I wanna dance with somebody like you

Kategori: Allmänt

Har jobbat hela dagen, känns asum att ha fått plats på Hentorp nu! Fantastiskt!

Snart bär det av till filmkvällen där transformers kommer spelas 3an?

Är megahungrig men det finns inget hemma, så? Vad gör man?

Bilen är pajj och jag är trött ;)
(negocissi? )

Time is ticking

Kategori: Allmänt

Den här veckan har varit perfekt! Allt har dansat fram på en snöflinga och jag kan lätt säga att det är den bästa veckan på sjuuukt länge, just nu sitter jag i mina varma mysiga morgonrock:)
Frukosten är uppäten och snart är det lite kläder som ska stå på schemat!

Det är så skönt att man har en underbar kusin som jag har! Bäst är han! (sjukt bra svenska)
Han kommer nämligen o hämtar mig och kör mig till skulan ;)

Efter matten blir det nog chillidill innan jobbet börjar!
Imorgon jobbar jag till 4 och på kvällen blir det filmkväll :)

Myyys!

I am titanium

Kategori: Allmänt

Superduperjättemega glad!
Alla bitar faller på plats <3

Om du undrar

Kategori: Allmänt

Nej, jag vill inte sparar på rader, skriver vissa inlägg på en ganska gammal dator, vilket gör att allt blir ihopsatt, även om man skriver och gör hundra mellanrum, men man får helt enkelt stå ut ;)


Det går bra nu!

Kategori: Allmänt

Allt rullar på, utanför hjulspåren och utanför raderna, MEN det blir iallafall någonting av det! Matten går fantastiskt bra! Jobbsökandet likaså! välmående 2012.. efter den där supermega cheesecaken i laktosmagen.. Jo det funkar det med! Äliii är hemma från sjukhuset, stackarn hade fått blodförgiftning och fått operera bort nagel pga var och klägg, när jag pratade med henne kraxade hon värre än kråkan i mamma mu. täva verkade inte så ledsen - hon får ju ha sommarskor mitt i vintern. Hahhaa:D Det var skönt att höra hennes underbara kraxande kråkröst, det är ju inte så ofta man får möjlighet att träffa henne eller prata med henne över huvudtaget. Imorgon bli det WorkWork !

Kan vi fixa det? - klart vi kan!

Kategori: Allmänt

Peppad som jag var kröp jag upp ur sängen för att göra mig iordning inför första riktiga skoldagen. Dansade på mig kläderna och skakade ner frukosten i ett jazzytempo. Hoppade på bussen och mötte upp Elin! Väl framme i lektionssalen träffade vi Robert Gustafsson- kopian Jörgen, Aka Magister! Han gick igenom lektionsplaneringen och berättade om hur det skulle vara upplagt, sen fick vi gå. Eller.. ja.. i fick med oss ett häfte med 28 uppgifter som vi skulle göra. Efter det skulle Elin klippa sig, men vi tänkte lite fel, så vi var en timme för tidig. Såå... Vi tog en morgonfika! - Nyttiga som vi båda är tog vi varsin cheesecake ( inte en vanlig liten grej utan MINST dubbelt så stor OCH hög än de vanliga ) Lycka! Och en(, två, tre) kopp(ar) te. Som serverades i söta tekannor (SUPERSÖTT) Där satt vi, tå mattestuderande undersköterskor i äntan på bättre tider. Eftersom vi bara har umgåtts på jobbet förut (med andra ord typ bara talat om jobbet) så var jag lite nervis! - Tänk om vi inte hade något att säga om varandra?? Men jag tror inte att det var något problem! Vi pratade på som bara den, och det visade sig att i hade en del gemensamma intressen, tankar och funderingar! Det var helt enkelt superdupermega mys! Tack Elin för att har den här mattekursen ihop och att vi å så sätt kommer varandra närmre ! Ne.. Nu har jag bloggat för länge! Tog paus i matten då jag gjorde 19 frågor utan att andas ;) Nu är det bara resten kvar! Det känns verkligen bra det är! Jag kan ju det här? så varför har det gått så dåligt innan ? Pushar mig själv att göra resten av frågorna, för att sedan gå på matteboken ;)

Vad kom först?

Kategori: Allmänt

Den trötta Cissin eller mattelektionen?
Har nu lagt mig för en natt av orolig sömn!

Varför blir det alltid så? Vaknar varannan timme så fort man ska upp tidigt, jag tror det beror på rädslan att komma försent!
- troligt!

Jaja, imorgon är matte introduktionen 8-9.30!
Syon sa att man inte behövde ha boken med sig, men hon kan ha fel? Aiiiiit?

Efter det ska jag lämna in semestervik- ansökan ;)


Ahja ! Sov gott människor

En enkel fråga?

Kategori: Allmänt

Har du fluuuuxat idag?, Nej jag menar.. Jag har en fråga.. Själv har man gymmat i ca två år.. MEN jag har inte riktigt kommit underfund med vart fettet och kalorierna osv kommer ut? (varning för känsliga läsare) Avdunstar dem? För man (jag) har ju inte mer avföring, vattenkastar;) inte mer än vanligt.. Så de måste väl avdunsta? Det är ju lixom inte som att Biggestlooser deltagarna skiter ut en två kilos bajskorv efter en vecka.. för att de har gått ner två kilo ? Haahaha! ja jag vet.. jag är lite konstig som har sånna funderingar.. men man måste ju fråga? - Annars får man ju inte veta något - och då lär man sig inget ;) Nu låter det kanske som om man är anorektiker som försöker få koll på hur mycket man ska bajsa för att gå ner i vikt.. MEN ! så är det inte.. Det var mest en tanke som slog mig när jag körde ett pass på crosstrainern idag.. Programmen heter ju "weightloss, lose calories" blaha blaha blaha.. så då stod jag där och tänkte.. Somsagt, jag har inga ätstörningar eller någon annan störning, förutom störningen (som andra stör sig på) Att jag vill ta hand om min kropp - äta rätt, träna rätt och leva rätt. ( sen är ju det en tolkningsfråga, alltså - Vad är rätt?) Är det rätt att sitta hemma och sunka - och gnälla på att andra är för hurtiga? Är det rätt att sitta hemma och sunka och gnälla på andra som sunkar? Ne.. det är inte ens rätt att stå på gymmet o gnälla på den som sunkar.. Även jag har brister och vill göra något åt dem, som jag har skrivit i tidigare inlägg ( typ ett år sen?) Jag tycker inte om vissa delar av min kropp.. men istället för att gnälla om dem (högt) så gör jag något åt dem! Jag tränar för att få en bättre självkänsla om mina "bristområden" Men jag tränar också för att jag vet att jag inte mår bra av att sitta hemma och sunka hela dagarna, så varför inte träna?` Har fått höra att jag både är anorektiker och träningsnarkoman, men.. Nee.. Eller det är ju också en tolkningsfråga? Om man jämför med den där mannen på tv som inte kan komma ut ur sitt hus utan liftkran så är jag nog anorektiker... Men vem är inte det, om man jämför? Om man jämför med någon som aldrig varit och tränat i hela sitt liv.. Ja men varför inte jämföra med tvmannen igen? Ja då kan tillochmed jag säga att jag är träningsnarkoman ! Sen vet ju även jag att man sitter o gnäller på kroppsdelar någon gång ibland, på sånna där grejer som ingen annan ser, men så fort man ställer sig framför spegeln så syns det så tydligt! Som den där super lilla finnen som ingen ser, den lilla bulan på magen, som ingen lägger märket till eller det lilla fettet på höfterna som alla har.. Men alla har något man stör sig på, det har även den vackraste supermodellen! Man är varken ytlig, anorektiker eller självhatande för att man stör sig på något.. ja.. Från en fråga till ett inlägg om träning och självkänsla Puss o kram, skummbanan!

Och.....där sket det sig!

Kategori: Allmänt

Äliiii ligger på sjukhus med blodförgiftning.. Hur kan något sånt hända? Har fått operera tån för att det var för varigt, men! Hur kan det hända?

Jag kommer ihåg när jag va liten och fick talat om för mig att man var tvungen att överdriva, annars var det ingen som lyssnade på en på sjukhuset.. Så jag har aldrig riktigt lyssnat när H har sagt att det har varit något fel, för vem har vattkoppor två gånger ? Och varför skulle hon vara ärlig om detta när hon ljuger om allt annat?

Har alltid trott att det är någon wb mvp där men... Jag vet inte.

Hoppas bara att min älskade älii blir frisk och kry, och att jag får träffa mina sötnötter snart. Saknar dem mer än luft!

Det går bra nu!

Kategori: Allmänt

Det känns som om allt faller på plats och pusslar ihop sig med mitt liv!
Skolan gick bra, och allt annat med!
Min dator har äntligen kommit igång och frillans tid är fixad och har verkligen kommit igång med gymmet!
Kärlek på mig själv !
För att jag är duktig !


Just det! Inga mer anpassningar !

Good luck chuck!

Kategori: Allmänt

Snart sitter jag på bussen på väg till skuulan! Somsagt, vemodigt!
Är ganska trött, men vi kör på!

Det är endast två timmar sammanlagt, men iallafall! Först välkomst grej och sen en datakurs ( som jag redan har gått en gång ) men men !

Lycka till Cissi!
Tack!

Jag lever i mina infall!

Kategori: Allmänt

Imorgon börjar som sagt skolan!
Men jag har fått ännu ett infall!
Kom på ganska nu att jag har en sångröst !

Sjöng i kyrkan att tag och funderar på att ta kontakt med Karin igen och se om man kanske kunde vara med och tralla lite vid pianot någon gång ibland :)

Skulle vara ganska kul att göra något med rösten eftersom man faktiskt har lite kapacitet ?

Drömmar !

Kategori: Allmänt

Jag skulle så gärna kunna sy, göra egna kläder och designa och göra vackra saker.

Jag har massa skisser och idéer att försöka mig på! Ska bara försöka fixa en docka och en bra symaskin :)

Helst på lån :)

Snön ligger tjock på gator och torg

Kategori: Allmänt

Bättre sent än aldrig?
Dagens tema är soffhäng!
Skulle egentligen vilja åka till gymmet och crossa en stund, men... Det det där med vilodag, jag har fått inpräntat i huvudet att man MÅSTE ha vilodag för att träningen ska göra nytta, så istället för att crossa så sitter jag hemma utan nytta!
Skulle behöva städa, men neee, får jag inte gymma så tänker jag inte göra något annat heller ;)

Imorgon börjar min matte B... Känns otroligt konstigt, vemodigt och grymt nånting !
Hoppas bara att det är bra lärare och snälla klasskamrater, förhoppningsvis kan man hitta lite nya vänner :)

Soul train - workout for the soul

Kategori: Allmänt

Resultat i mitt hjärta <3
Börjar se lite resultat !
Är sjukt peppad av att känna lårmusklerna och se ryggmusklerna!
Nu är det armarna och magen kvar!

Ska nu lämna benen på hyllan och köra crosstrainer, mage och armar ( och lite rygg) ska satsa på 30 minuter på x-trainern ( får se hur det går)

Taggar sommaren 2012 och resten av mitt liv :)

En liten peppbild och en Cissi-smalbild :) dock i omvänd ordning ;)

Infall, utfall, fallrisk?

Kategori: Allmänt

Och så var det fredag igen...
Men denna fredagen är (egentligen som alla andra) den sista fredagen av my life as I know it!

Jag har nämligen fått ett infall!
På måndag ska jag göra något jag egentligen aldrig trodde att jag skulle göra!

Jag sätter mig i skolbänken igen!
Från och med måndag och 20 veckor frammåt ska jag ta fram mitt inre snille och läsa algebra, titta på grafer och lära mig att älska X och Y!

Varför? Jo jag konstaterade att jag måste läsa upp det för att få min riktiga lön och nu kändes som att bra tillfälle !
Egentligen skulle jag bara ringa och kolla när nästa start va, och helt plötsligt va jag inskriven med papper i hand :)

Jag spelade Minigolf i tisdags - vilket slutade med en vistelse på akuten och ett besök på ögonmottagningen för ögonkontroll. Fick nämligen en golfklubba i ögat ! -Ja Anna , jag vet ! Sånt händer bara mig ;)

Nåväl ögat läker( även om det bestämde sig för att göra allt suddigt för mig i några dagar ) blåtiran gör mig extra snygg och allt känns bra. Bortsätt från det så är jag på topp ;)

Hard work!

Kategori: Allmänt

Att jobba mycket gör att man verkligen uppskattar sängen, sömn och en mjuk kudde :)

Ärligt talat så finns det inget bättre än att sova med ett skönt täcke och 7 mycket fluffiga kuddar. Det är kärlek på hög nivå <3

Idag är första dagen av resten av ditt liv!

Kategori: Allmänt

Känner min lite halvt pepp på livet just nu!
Har fått lite arbetspass denna veckan = är endast ledig idag och imorgon :)
Har kommit igång med träningen(!)
Även om jag inte vet om jag kommer att tycka om/ prestera på det nya schemat ;) - men jag försöker ;)

Idag ska jag ta med mig Tobbe till gymmet i döda honom lite ;) han ska få prova på heela schemat! - för det ska jag göra!
Har även kommit igång med hemmaträningen ( inte för att det är så mycket- men det ger resultat ) = 100 utfall, 50 situps OCH ska försöka gå ca 2 mil i veckan ;)
Vi får se hur det går ;)

Beachen och välmående 2012 here I come !

Cola, fanta socker?

Kategori: Allmänt

Va på hockey idag och tänkte på en grej. What's up with all the drinking??!
All denna läsk?? Bläää?!
Såg en tjej hinka i sig tre flaskor med läsk på typ två timmar?!
Och en påse godis?!


Inte undra på att man funderar på sockerskatt?
Så mycket som svensken konsumerar så skulle det antagligen vara bra!

Man väljer ju faktiskt sitt liv själv, man väljer om man vill riskera dödlig fetma, man väljer om man vill riskera att på diabetes.. ! I de flesta fall!

Jag menar: du väljer själv om du vill äta donken, pizza och all annan skräpmat - varje dag, sitta framför tvn i sängen i pyjamas - varje dag.

Eller om du äter hälsosamt i hälsosamma mängder och njuter en dag i veckan av ovanstående? Tränar några dagar i veckan och försöker dig på ett hälsosammare liv och en bättre livsstil?

Mitt nyårslöfte är bland annat att skippa socker i en månad, funkar det bra så kommer jag antagligen fortsätta, men självklart, jag älskar godis, jag tycker om läsk.. Men det är inte värt att gå upp i vikt, riskera hälsa eller slösa pengar på, det räcker med en gång i veckan, varannan eller aldrig om man nu klarar det.


Socker är som en drog,livsfarlig att överdosera långsiktigt !

Peppar peppar salt och kummin

Kategori: Allmänt

Taggar träning! Idag blir det core och styrka. Skrev ett lååååångt inlägg igår om min peppning men det verkar ha försvunnit :/ men men.. Älskar träningen, det är sjuuuukt kul och underbart!

Att känna hur det bränner och pumpar är grymt!!

Gott nytt hälsoår

Kategori: Allmänt

Har nästan precis vaknat efter en sjuhelsike grym kväll och natt! Vaknade upp med världens godissug, men istället för att käka upp allt godis vi har, begav jag mig till affären och köpte allt möjligt (ganska nyttigt) gott :)

Mina nyårslöften i år är att ta hand om mig själv- sätta mig först i rummet!

Bli lite nyttigare, träna och kämpa för min hälsa!

Tagga Thailand 2012!!!

Ganska bra va?


Just det, köpte crème bonjure (?) i alla dess smaker typ, Wasa crisp and wheat, jokks lingondryck, frukt (i mängder) yoghurt och müsli!

Så nu har jag så att jag klarar mig ( iallafall denna veckan!
Imorgon ska jag på core-pass, det blir andra passet, och förra va så sjukt jobbigt så jag måste ju fortsätta ;)

På torsdag ska jag och Tobbe iväg till Karlstad och titta på hockey!!

Sen blir det jobb hela helgen ;)

Puss och kram skumbanan<3